-
ŻELIWNA PŁYTA GRILLOWA PROSTOKĄTNA 33X22X4.5CM BERLINGER HAUS STRONG MOLD BH-6532




















Żeliwna płyta grillowa 33x22cm od marki Berlinger Haus z kolekcji Strong Mold.
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 12 |
Dostępność |
Duża dostępność
|
Zamówienie telefoniczne: 532671920
Zostaw telefon |
Żeliwna płyta grillowa 33x22cm od marki Berlinger Haus z kolekcji Strong Mold.
Naczynia żeliwne doskonale magazynują i równomiernie rozprowadzają ciepło co powoduje, że potrawy przygotowują się szybciej i nie przypalają się.
Płyta z powierzchnią grillową jest doskonałym rozwiązaniem do smażenia mięs i warzyw.
2 w 1: Nadaje się zarówno do użytku wewnątrz, jak i na zewnątrz, dzięki czemu idealnie nadaje się do grillowania na kuchence, w piekarniku, a nawet na otwartym ogniu podczas pikniku.
Produkty z żeliwa mają dobry wpływ na zdrowie. Poprzez zastosowanie naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ogranicza się ilość szkodliwych substancji które wnikają do jedzenia podczas gotowania.
W naczyniach żeliwnych wydziela się drobna ilość żelaza, pierwiastka niezbędnego do poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to ogromna korzyść, szczególnie dla osób zmagających się z anemią.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia została poddana procesowi oksydowania, co zdecydowanie zmniejsza podatność na rdzewienie.
Nadaje się do używania w piekarniku i na wszystkich typach kuchenek, w tym indukcyjnych.
Produkty żeliwne nie nadają się do czyszczenia w zmywarce. Zalecamy mycie ręczne po każdym użyciu, a następnie wytarcie naczynia do sucha i delikatne natłuszczenie.
Odpowiednio używany i konserwowany odwdzięczy się możliwością korzystania przez wiele długich lat.
Naczynia z linii STRONG MOLD, to produkty stylowe i bardzo trwałe.
Kolor: czarny
Wymiary: 33.2 x 22 x 4.5cm, 2.3kg
Zasady użytkowania:
- Przed użyciem spłukać i wysuszyć.
- Po użyciu umyć używając szczotki.
- Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.
- Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.
- Nie przechowywać żywności.
- Naczynie nie jest nierdzewne. Oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, ale jej nie zapobiega.